Prosta Zupa Cebulowa

/
0 Comments
Oto wegańska zupa cebulowa. Prosta i szybka w przygotowaniu z imbirowym posmakiem.


Składniki:
• 4 szklanki wody
• 5 dużych białych cebul
• 3 ząbki czosnku
• 1 cm imbiru
• pieprz, sól do smaku
• garść świeżego koperku
• łyżka oliwy z oliwek

1. Zagotuj wodę w garnku. Dodaj cebule, czosnek i imbir. Gotuj przez kolejne 10 minut na średnim ogniu. Przypraw do smaku.
2. Zdejmij zupę z ognia i odstaw na chwile do ostudzenia. Zaraz potem zmiksuj w blenderze
3. Rozlej zupę do talerzy. Posyp garstką świeżego koperku i dodaj łyżkę oliwy z oliwek.

Czasami dodaję do zupy grzanki z chleba. Komponują się wyśmienicie.


Tu też jest pysznie :)

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.