Mleczko Sezamowe

/
6 Comments
Porcję namoczonego sezamu (4-6 godzin) blendujemy z porcją wody, aż powstanie gładka masa. Dodajemy kolejne 2-3 porcje wody, blendujemy. Odcedzamy przez szmatkę. Pijemy. Mniam mniam :)








Tu też jest pysznie :)

6 komentarzy:

  1. Rewelacja! Robię mleko kokosowe i migdałowe, ale o sezamie nie pomyślałam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. HA ha! Można można. A i z ryżu można, i płatków owsianych, wiórków kokosowych itp. W temacie polecam klik

      Usuń
  2. brzmi smacznie! super ;)
    zapraszam na miss-coffie.blogspot.com :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szanowni Państwo!

    Jestem studentką Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie A.Mickiewicza na specjalności Nowe Media. Prowadzę badanie naukowe dotyczące blogów kulinarnych w Polsce. Wszystkich autorów blogów kulinarnych zachęcam do wypełnienia ankiety. Zajmie to Państwu jedynie ok. 1 - 2 minut. Wyniki zostaną zaprezentowane w pracy naukowej dotyczącej charakterystyki bloga jako nowej formy komunikacji społecznej.

    Ankieta dla autorów blogów kulinarnych: http://www.ebadania.pl/97797035d63e99d8

    Dziękuję za poświęcony czas,
    Agata Ornafa.

    OdpowiedzUsuń
  4. Coraz bardziej zachęcają mnie domowo robione mleczka! Póki co zrobiłam jedynie kokosowe, ale mam ochotę na więcej i więcej!Pytanie tylko-jak można wykorzystać tą pulpę pozostawioną po wyciskaniu? Aż szkoda mi było wyrzucać te wiórki, a co dopiero migdały czy inne pyszności.

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.