Babeczki migdałowo-czekalodowe

/
1 Comments

• 1 szkl mąki pszennej
• 1 szkl zmielonych migdałów
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 czubata łyżka cukru /lub więcej
• 1 czubata łyżka karobu
• szczypta soli
• dojrzały rozgnieciony banan
• pół szklanki sparzonych jagód goji lub rodzynek
• 1/4 szklanki oleju
• 3/4 mleka roślinnego lub wody

Wymieszać suche składniki w misce. Dodać płynne i wymieszać wszystko razem. Nałożyć do foremek i piec ok. 35 minut w 180°C. Po wyjęciu i wystygnięciu można udekorować roztopioną gorzką czekoladą.

Dla przeciętnego zjadacza słodkości, muffinki mogą być za mało słodkie, dlatego proponuję dodać cukru według własnego upodobania :)



Tu też jest pysznie :)

1 komentarz:

Obsługiwane przez usługę Blogger.