Bigos według kuchni pięciu przemian

/
0 Comments


Składniki:
  • 500gr kwaszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 2 cebule
  • 1 kwaśne jabłko
  • 2 ząbki czosnku
  • 400gr przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz, koper włoski lub kminek, liść laurowy, lubczyk, oregano, majeranek, nać pietruszki



O - do garnka z wrzącą wodą wrzuć
Z - koper włoski (lub kminek)
M - dwie cebule pokrojone w kostkę
W - jeśli jest za mało wody, możesz dolać zimnej wody i delikatnie posolić
D - 500gr kapusty kiszonej duś 20 min na małym ogniu pod przykryciem, jesli zajdzie potrzeba możesz dolać zimnej wody - cofamy się do przemiany Wody (W)
niezależnie od tego czy dolałeś wody czy nie:
D - dodaj pół starkowanego kwaśnego jabłka
O - liść laurowy, lubczyk, majeranek, oregano
Z - przecier pomidorowy (300-400gr według uznania) i jedna starkowana marchewka
M - pieprz i dwa ząbki czosnku
W - odrobina wody lub soli
D - nać pietruszki
dusić około 10 min.



Tu też jest pysznie :)

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.