Kaszka manna

/
3 Comments
Moi drodzy czytelnicy ❤

Dziś nie podaję Wam przepisu na gotową potrawę, bo większość z Was pewnie jest z nią dobrze zaznajomiona. Gdybyście jednak potrzebowali małej podpowiedzi, znajdziecie ją w komentarzach.

Smacznego :)

#1

#2

#3

#4


Tu też jest pysznie :)

3 komentarze:

  1. Składniki:
    woda
    kasza manna
    sok malinowy

    Przygotowanie
    W rondelku zagotować wodę, powoli ciągle mieszając wsypać kaszę manną i gotować do gęstości. Przełożyć do miseczki, podawać z sokiem malinowym.

    (swoją drogą - uwielbiam to 'danie'! ;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziś przygotowujemy kaszkę manną z sokiem, czyli to co w dzieciństwie (a moje przebiegało w czasach ograniczonych zasobów :) ) było nie lada rarytasem. Nie żeby teraz nie było :)
    1. Do wykonania tego prostego deseru będą nam potrzebne:
    - szklanka wody
    - 2 łyżki kaszy manny
    - syrop malinowy - najlepiej z malin, ale ten z aronii też daje radę
    2. Wsypujemy kaszę do wody i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając żeby się nam nie przypaliło.
    3. Przygotowania do naszej małej podróży sentymentalnej prawie gotowe, jeszcze tylko najważniejszy składnik. Syrop.
    4. A nawet dużo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Składniki:
    - kasza manna - 1 szklanka
    - woda - 1 mała szklanka
    - sok malinowy, przygotowany z malin z ogrodu mojej babci
    Sposób przyrządzenia:
    Do rondla wsypujemy kaszę i powoli dolewamy do niej wody cały czas mieszając. Rondel wstawiamy na ogień i ciągle mieszamy doprowadzając mannę do wrzenia (zaczną wydobywać się z niej bąble). Gdy kasza będzie gotowa (będzie gęsta) przekładamy do miseczki, zalewamy sosem malinowym i zajadamy ze smakiem.
    Ulubiony deser, który przyrządzała babcia podczas wakacji :)

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.