Kapusta Biała na Żółto

/
3 Comments
Dziś danie bardzo proste i tanie w przygotowaniu. I jest naprawdę pyszne! O ile jeszcze nie macie dość kapusty ;)



  • pół kg białej kapusty drobno pokrojonej
  • duża marchew grubo starkowana
  • łyżeczka kurkumy
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z połówki cytryny
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju kokosowego lub margaryny roślinnej (np. Alsan)
  • garść koperku
  • woda

Kapustę i marchewkę wrzucić do garnka i dodać tyle wody, żeby ją zakryła. Dodać kurkumę, pieprz, sól. Gotować ok. 30 min, aż kapusta będzie miękka. W międzyczasie mieszać i podlać wodą w razie potrzeby, żeby się nie przypaliła. Pod koniec dodać sok z cytryny, 2 łyżki oleju kokosowego, pęczek koperku, wymieszać i zagotować jeszcze przez 5 minut. Smacznego ;)


Tu też jest pysznie :)

3 komentarze:

  1. oo! Ja czasami robię curry z kapusty... Też pyszne i tanie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Curry lubię, ale nawet nie słyszałam o curry z kapusty, muszę poszperać w goglach ;)

      Usuń
  2. Świetny przepis. Dodaj go do światecznego konkursu i wygraj zapas przypraw na dłuuuugi czas.

    Dodatkowo uzyskasz cenne, kulinarne doświadczenie do swojego portfolio.

    www.nps-mix.pl/konkurs

    Nagrody:

    www.najlepszeprzyprawyswiata.pl

    Zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.