Sos z awokado

/
3 Comments
  • 1 duże awokado
  • ćwierć cebulki bardzo drobno porojonej
  • pół papryki drobno pokrojonej
  • kawałek ogórka (ok. 4 cm)
  • sok z połowy cytryny
  • 1/4 szklanki oliwy
  • pieprz, sól do smaku

Awokado, oliwę i sok z cytryny blendujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Przyprawiamy według gustu. Świetnie nadaje się do pieczywa, czipsów lub nawet jako sos do sałatki.


Tu też jest pysznie :)

3 komentarze:

  1. www.shabbyeat.pl28.1.14

    uwielbiam awokado, coś pysznego z chrupiącym chlebkiem albo nachosami

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja również. Ale polecam także awokado w płynnej postaci tj. pyszne koktajle

    OdpowiedzUsuń
  3. Monika Fiszer29.1.14

    faktycznie, do grzanek pyszny jest taki sos

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.