Cieciorka w sosie pomidorowym

/
0 Comments
Przepis skradłam mamie, która dostała go od swojej dietetyczki. Ta potrawka po prostu rozpływa się w ustach. Musiałam go mieć!

wegańskie pomidory z cieciorką

Składniki:

  • puszka cieciorki
  • puszka krojonych pomidorów w zalewie
  • 2 cebule drobno pokrojone
  • łyżeczka: kminu rzymskiego, kminku, kolendry w połówkach 
  • 1/4 łyżeczki chilli 
  • sól i pieprz do smaku
  • trochę oliwy
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy kmin, kolendrę, kminek i podsmażamy chwilę. Dodajemy cebulę i mieszamy, smażymy aż się zeszkli. Dodajemy cieciorkę, pomidory, chilli oraz pół szklanki wody. Gotujemy ok 10 min, aż woda odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mówię Wam - palce lizać!



Tu też jest pysznie :)

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.