Makaron spaghetti z warzywami

/
0 Comments
Makaron spaghetti ostatnio króluje u mnie w kuchni. Nie wiem dlaczego akurat właśnie te niteczki zdobyły moje serce, ale jak już coś je zdobędzie to na dobre ;)


Do tego dania zazwyczaj zużywam resztek warzyw co mi zalegają w lodówce. Więc praktycznie do tej potrawy można użyć wszystkiego. W tym wypadku było na sos złożyły się:

  • pół brokuła
  • 2 starkowane marchewki
  • 1/4 pokrojonej papryki
  • kilka plastrów cukinii
  • pół skrojonej cebuli
  • 1 ząbek zduszonego czosnku
  • puszka krojonych pomidorów w zalewie
  • trochę oliwy
  • pieprz, sól i inne ulubione przyprawy

Na oliwie podsmażam cebulę.  Po chwili dodaję skrojony brokuł i zalewam wodą. Duszę. Jeśli woda wyparuję, dodaję jej trochę więcej. Po około 10 minutach dodaję paprykę, czosnek i dodaje pomidory z puszki. Jeśli sos jest za gęsty dodaj trochę wody. W międzyczasie dodaj cukinię. A pod sam koniec starkowaną marchew i przyprawy. Zamieszaj od czasu do czasu. Dodaj wody jeśli potrawa zaczyna przywierać do dna patelni. Duś do momentu aż warzywa będą miękkie.

No i oczywiście nie zapomnij ugotować makaronu. Pyszotka ;)






Tu też jest pysznie :)

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.