Jaglanka z bananem i daktylem

/
3 Comments
Ostatnio wysłuchaną audycję na temat wiosennego oczyszczania organizmu wzięłam na poważnie i zaczęłam wcielać w życie pewne istotne nawyki odżywiania tj. picie wody z cytryną czy spożycie większej ilości kaszy jaglanej, które działają odkwaszająco na nasz organizm. Zaczynam od śniadanka.

Jaglanka z bananem i daktylami

Składniki na 1 porcję:

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 5 daktyli
  • 1 banan
  • 1,5 szkl wody


Kasze jaglaną płuczemy pod bieżącą zimną wodą na siteczku i wrzucamy do gotującej się wody. Dodajemy pokrojone daktyle. Gotujemy na małym ogniu, aż do wchłonięcia wody. Kaszy nie ma potrzeby mieszać, ale trzeba pilnować, żeby się nie przypaliła. Gdy gotowa, dodajemy zgniecionego banana, mieszamy i jemy. Smacznego ;)







Tu też jest pysznie :)

3 komentarze:

  1. Marek8.4.14

    Smacznie prezentują się te cieciorki :)
    Pozdrawiam i zapraszam
    http://hurtownia-odziezy-uzywanej.com.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. jeny jakie tu sa swietne przepisy!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki Ola ;)
    Niestety strona na razie nie jest aktualizowana, ale mam nadzieję, że wykorzystasz to co tu się już znajduje ;) Pozdrawiam, K.

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.