Jaglany pudding z dodatkami

/
4 Comments
Kolejna wariacja na temat kaszy jaglanej! Mając świadomość o jej zdrowotnych właściwościach smakuje jeszcze lepiej ;)

Budyń z kaszy jaglanej z bananami i wiórkami kokosowymi

Składniki:

  • 3 łyżki kaszy jaglanej zmielonej w młynku
  • 6 daktyli
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 duży banan
  • pestki słonecznika do posypania lub inne dodatki

1. Daktyle zalewamy wrzątkiem tak aby woda je przykryła
2. Oddzielnie zalewamy pestki
3. Do rondelka wsypujemy kaszę jaglaną i dodajemy 1,5 szklanki wody lub mleka roślinnego. Wsypujemy wiórki i gotujemy aż płyn wyparuje. W międzyczasie mieszamy aby się nie przypaliło. Odstawiamy aż ostygnie
4. Do blendera wrzucamy daktyle, pokrojone banany i ugotowaną kaszę. Miksujemy na gładką masę. Jeśli zachodzi potrzeba dodajemy więcej wody lub mleka.
5. Przekładamy do miseczki i dekorujemy pestkami lub innymi ulubionymi dodatkami.

Przyznaję, że byłam zachwycona tym smakiem. Z pewnością to danie zagości w moim menu na dobre. Będę poszukiwała więcej jaglankowych kombinacji ;)

Obowiązkowo spróbujcie!





Tu też jest pysznie :)

4 komentarze:

  1. oladios13.4.14

    Wlasnie zrobilam i bardzo sie z tego faktu ciesze - pycha:))))

    OdpowiedzUsuń
  2. www.relishmeals.blogspot.com13.4.14

    Oj, kasza jaglana to baza do wielu pysznych dań! :) Coś o tym wiem, bo i u mnie pojawił się dziś przepis z nią w roli głównej. Koniecznie muszę spróbować Twojej wariacji.

    OdpowiedzUsuń
  3. wow, wzorowa prezentacja, iw dodatku zdrowa dieta uwielbiam to

    OdpowiedzUsuń
  4. szybko, zdrowo i pysznie ! Super, kasza jaglana w tym wydaniu, wow :) Milosnicy kulinarni apeluje do Was! Jest bardzo ciekawy konkurs Develey, w ktorym do wygrania sa cenne nagrody, szczegoly znajdziecie tutaj >>https://www.facebook.com/DeveleyPolska?fref=ts trzymam kciuki :)

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.