Spaghetti z twarogiem

/
2 Comments
To bardzo szybki i prosty obiad najlepszy na gorące dni.


  • makaron spaghetti (najlepiej bezglutenowy)
  • kostka twarogu (na dwie osoby 200-250gr)
  • odrobina mleka lub śmietany
  • prażone pestki słonecznika, sezam i płatki migdałow

Ostatnio znalazłam w biedronce bardzo fajny bezglutenowy makaron z kukurydzy. Może nie powinniśmy go jeść zbyt często ale dla bezglutenowców to całkiem fajne rozwiązanie. Spaghetti oczywiście można zrobić także z innego makaronu.




Gotujemy makaron. W tym czasie twaróg mieszamy z mlekiem aby uzyskać miękką konsystencję. Dla tych co nie boją się cukru, można dosypać do twarogu pół opakowania cukru waniliowego. Na wyłożony makaron do miski wrzucamy twaróg i posypujemy prażone pestki, sezam i płatki migdałów. Można także dodać inne orzechy lub żurawinę.





Tu też jest pysznie :)

2 komentarze:

  1. I tak będzie wyglądał mój dzisiejszy potreningowy posiłek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy2.11.16

    To niezwykłe jak taka prosta potrawa daje tyle radości :D
    tabletki na odchudzanie

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.